Mitax-400MITAX-400 - Tehokas ja monikäyttöinen taksamittari

Etsitkö tietoja MITAX-300:stä? Klikkaa tästä

Etsitkö tietoja MITAX-21:stä? Klikkaa tästä


Lataa tästä kuittipalvelun sopimuslomake

MitaxAjot (Mitax-300) Android-sovelluksen asennus- ja ongelmanratkaisuohje

Sovelluksen asennuspaketti: http://trippi.fi/trans/MitaxAjot.apk


Mitax-400 on Suomessa suunniteltu ja valmistettu, täydellinen ja itsenäinen taksamittari kaikenlaiseen kuljetukseen - henkilöille, tavaroille, hinaukseen ja muuhun. Mitax-400 on suunniteltu täyttämään kaikki uusimmat vaatimukset, etenkin mukaanlukien KELAn uusimmat vaatimukset ja henkilöliikenteessä tapahtuneet muutokset.
Mittariin on liitettävissä erilaisia lisälaitteita jolloin saat aina juuri sellaisen paketin kuin mitä tarvitset.

Kannattaa huomioida mm:

Ajankohtaista...

KELA hinnan korotus 1.7.2022
16.6.2022

KELA-hintakorotukset astuvat voimaan 1.7.2022. Hintapäivitykset tapahtuvat seuraavasti:

Mitax-300: Aina asentajalla, asentaja päivittää mittariohjelman ja KELA-taksat.

Mitax-400, Asentajalla, asentaja päivittää ohjelmat ja taksat. Mikäli mittarin ohjelma on vanhempi kuin 211118, täytyy ohjelma ja taksat päivittää asentajalla.
Mitax-400, Palvelun kautta Jos mittariin on tehty ja valittu käyttöön taksat nettipalvelumme kautta, KELA-hinnat päivittyvät automaattisesti. Jos taksoja ei ole tehty, voit tehdä ne nyt palvelussa; tarkemmat ohjeet palvelusta.
Mitax-400, Palvelusta asentajan avulla: Voit delegoida asentajasi tekemään nettitaksat puolestasi. Kysy lisää asentajaltasi, ja lähetä pyyntö asentajan valtuutuksesta sähköpostiin miro.turunen@trippi.fi .
Voit tarkistaa päivityksen tilan pikavalintakoodilla 702 (ylösvetovalikko - fn - 702 ok), ensi viikon aikana tänne pitäisi ilmestyä (kun taksat on määritetty mittariin) tieto tulevasta päivityksestä Taksat-rivin alapuolelle.Mitax-300 MitaxAjot
5.10.2021
MitaxAjot-sovelluksessa oli LetsEncryptin sertifikaatin vanhenemisen takia tietojen lähetyshäiriö vanhempia puhelimia käytettäessä. Tähän on nyt julkaistu sovelluksen 3.2-versio jonka voi ladata ja asentaa puhelimeen alla olevasta linkistä (syötä linkki puhelimen selaimeen, lataa, päivitä/suorita ja salli tarvittaessa asennus ulkopuolisista lähteistä).
http://trippi.fi/trans/MitaxAjot.apk


Tuleva taksilaki ja mittarivaatimukset
7.6.2021
Taksialan lakimuutokset astuvat kokonaisuudessaan voimaan 1.9.2021. Suurimpana mittareihin vaikuttavana muutoksena on vaatimus ajotietojen tallettamisesta kolmannen osapuolen palveluun, ja että myös kuljettajan tiedot tulee tallettaa ajotietojen liitteenä.
Mitax-21 ei kykene tähän joten se jää lopullisesti pois käytöstä.
Mitax-300 ja Mitax-400 tulee liittää kuittipalveluumme johon tiedot talletetaan. Klikkaa tästä tarkemmat ohjeet
Mitax-400:lle ja Mitax-300:lle.
(linkki apk-asennuspakettiin)Liitettävyys

Mittarissa on aina sisäänrekennettuna GPS (paikka- ja reittitietoon), WLAN (päivityksiin) ja Bluetooth (esim. tilauspäätteen liittämiseksi), ja lisäksi lisävarusteena on saatavissa 3G-moduli jolla tiedot siirtyvät nopeasti missä tahansa. Lisäksi mittarissa on myös langallinen RS232 yhteys, esimerkiksi ajoneuvotietokoneessa toimivaan välitysjärjestelmään.
Mittariin voidaan liittää kirjoitin, tai erilaisia maksupäätteitä aina tarpeen mukaan, joko langallisella tai langattomalla liitännällä.

Taksat

Mitax-400 taksarakenne on suunniteltu erittäin joustavaksi. Mittariin on ohjelmoitavissa 32 erilaista taksaa (joista yksi, "nollataksa", on aina odotus). Alla muutamia esimerkkejä siitä mikä on mahdollista. Kaikkia alla olevat esimerkit on mahdollista ohjelmoida mittariin, jopa yhtä aikaa;

Ulkoiset järjestemät

Mitax-400 voidaan liittää erilaisiin maksu-, ajovälitys-, seuranta ja muihin järjestelmiin. Tällöin kaikki auton ja ajon tiedot välittyvät automaattisesti järjestelmän ja mittarin välillä, esimerkiksi ajon aikana kertynyt hinta tai ajon päätteeksi toteutuneet maksutiedot, vaikka suoraan laskutukseen.
Mittarin rajapinnat ovat avoimia, joten se on helppo liittää mihin tahansa tilausjärjestelmään.
Voit liittää mittarin myös meidän palveluumme, jolloin tiedot siirtyvät suoraan autosta tietokantaan laskutusta tai seurantaa varten.
Käytettävissäsi on myös laaja MITAX-palvelupisteverkosto.


Tarkista lähin palvelupisteesi!

Maksupääte

Verifone vx680-maksupääte Mitaxin kumppaniksi suosittelemme Verifonen maksupäätettä. Aiempi vx680 malli (kuvassa oikealla) on poistumassa, ja sen korvaa uusi Verifone v400m malli. Autotelineen avulla mittariin yhdistetty maksupääte mahdollistaa helpot ja nopeat maksut maksutavasta riippumatta.

Maksupääte hyväksyy kaikki yleisimmät maksukortit, mukaanlukien Visa Electronin sekä uudet sirulliset sekä etäluettavat debit/credit kortit, taksikortin, matkahuollon kortin sekä SOTE-kortin.

Valmistaja Verifone Finland oy :    puh. 09-477 433 40

Verifone-jälleenmyyjinä toimivat mm (paikkakunnittain aakkosjärjestyksessä):

Lain vaatimukset kuittipalvelussa

Mitax-400:n saamiseksi 1.9.21 lain mukaiseksi tarvitaan seuraavat asiat:
 • Lataa ja täytä tämä sopimuspaperi. Voit lähettää paperin myös skannattuna sähköpostilla lomakkeen alareunasta löytyvään sähköpostiosoitteeseen
  HUOM! Emme laskuta uusilta käyttäjiltä nettipalvelun kuukausimaksua ajalta 8.6.21 - 31.8.21 jotta voitte päivittää mittarinne mahdollisimman varhain ilman pelkoa lisäkuluista!
 • Saatuasi tunnukset palveluun, lisää kuljettajien tiedot (kuljettajanumero 1-64000, nimi, SOTU) palveluun. Voit myös pyytää esim. mittariasentajaasi tekemään tämän puolestasi.
 • Tarkista että autojen rekisterinumerot palvelun Laitteet-sivulla ovat oikein, ja lisää/korjaa tarvittaessa.
 • Mittari tulee liittää internettiin joko:
  • Käyttäen mittarin sisäistä WLAN-yhteyttä sopivaan tukiasemaan (asetukset -> WLAN, tai pikavalintakoodi 750)
  • Erikseen hankittavalla 4G-modulilla joka sisältää nettiliittymän. Tämä moduli toimii suoraan mittarin kanssa eikä tyypillisesti vaadi käyttäjältä mitään toimenpiteitä.
 • 1.8.21 alkaen mittari (uusilla ohjelmilla) tarkistaa kuljettajatiedot verkosta vuoron alussa; tämä toimii muistutuksena/varmennuksena siitä että palvelu tulee käyttöön.
 • 1.9.21 alkaen mittari vaatii että kuljettaja on määritelty palvelussa, eikä käynnisty ilman tätä.
Taksamittaria koskevat vaatimukset tarkemmin siltä osin kun ne poikkeavat Mitaxin aiemmasta toiminnasta (Liikennepalvelulaki § 15 a)
 • Ajotiedot tulee tallettaa kolmannen osapuolen hallinoimaan tietokantaan
 • Ajotietoihin tulee liittää ajon suorittaneen kuljettajan henkilötiedot
 • Ajotietoihin tulee liittää auton rekisterinumero
 • Vaaditun matkan vertailuhinnan muodostaminen vaatii joko aikaperusteisen hinnan poiston (hinta perustuu vain ajettuun matkaan), tai D-tariffin (yhtäaikainen matkan ja ajan mittaus) käyttöä kuluttajakyydeissä. Minimihintaa ei voi käyttää.
Lisää tietoja taksilakiuudistuksesta löydät Trafin uudistusta tarkemmin avaavalta sivulta.


Kuitti- ja taksapalvelu

Lataa tästä palvelusopimuslomake Mitax-300 ja Mitax-400 mittarit on mahdollista liittää palveluumme joko mittarin sisäisen WLAN-tuen avulla (vaatii tukiaseman joko toimistolle tai autoon), 3G-modulilla (vaatii dataliittymän (eli SIM-kortin)) tai Mitax-300:lla Android-puhelimissa toimivalla sovelluksella.
Palvelu sisältää seuraavat ominaisuudet: Tutustu tästä nettipalveluun.

Ota meihin yhteyttä saadaksesi lisätietoja.Porti kt40-kirjoitin

Kirjoitin MITAX-mittareihin

Mikäli maksupäätettä ei tarvita, voidaan sen tilalla käyttää edullista Porti kt40-kirjoitinta, joka tulostaa tarvittavat käteis-, korttimaksu- (jos käytät irrallista maksupäätettä) ja laskutustositteet sekä raportit nopeasti ja luotettavasti.

Kirjottimen mitat:
75 x 103 x 45 mm
Paino:  205 g

Paperirulla :
leveys       57 mm
halkaisija   40 mm

Kaapeli on 1 m suoraan kytkentäyksikköön

Virrankulutus n. 50 mA, lepo max 3AMitax-400 KELA-ohje alkaen 1.1.2022
Mitax-300 KELA-ohje alkaen 1.1.2022
Lataa tästä Mitax-400 käyttöohje
Lataa tästä ohje SOTE/Taksi+/Likuma korttien käyttöön 2019-12 ja uudemilla mittariohjelmilla